Workshop Creatieve herfstfotografie met Andrea Gulickx

Resultaten van workshop creatieve herfst fotografie met Andrea Gulickx op 23-10-2016. Op zondag vroeg op pad voor de workshop. Het was koud en moest flink krabben voor ik op pad kon naar Amerongse bos.
Het was een hele leuke workshop en voor mij zeer inspirerende workshop. Ik denk zeker voor herhaling vatbaar met zo’n enthousiaste workshop leidster. Lekker buiten in de natuur en overal heel dicht op kruipen met je macrolens (Canon 100mm L F2.8) op mijn Canon 7D. Ik had wel mijn statief bij me, maar helaas niet mijn rijstzak. Dit is toch prettiger voor dicht bij de grond.
Maar het allerbelangrijkste is, dat dingen die je niet ziet er toch zijn. Zoals de mooie en sprankelende tinten bij de varens, die ik niet zag van tevoren.

In de nabewerking in Lightroom heb ik een beperkt aantal korrekties doorgevoerd.

(klik op vierkante thumbnails voor vergroten)

Een van de andere opdrachten bij de workshop was kijken vanuit ander heel laag perspectief. Liggend en schuivend over de bosgrond. Kiezen voor andere focuspunt.  Wel met strijklicht over de blaadjes. Stapje voor stapje, eigenlijk centimeter voor centimeter. Gewoon een speurtocht voor mij. Met miniscuul kleine verschuivingen kwamen hele andere landschappen voorbij. Niet verwacht, dat er zo’n verrassingselement was.

Hieronder een viertal voorbeelden met bladeren, die ik zag liggen. Het eerste blad is eigenlijk heel eenvoudig maar wel de meest pure en subtiele. Deze eerste afbeelding zou denk ik voor een rouwkaart niet misstaan. Maar nu leg ik misschien weer een hele vreemde associatie.

Bij deze vier foto’s wel iets meer korrekties in Photoshop. Mijn workflow is importeren beelden via extern programmma Xplorer2 en daarna naar Lightroom .  Na wat basis  kleurkorrekties, de export mijn JPEG files. Al mijn overige bewerkingen gaan via Photoshop CS waarbij NIK erg favoriet is als plug-in.

De nabewerking via NIK. Via NIK Color Efex zijn twee foto’s waren iets warmer gemaakt omdat ze eigenlijk iets te koel waren.  Via de optie Brilliance and Warmth. Bij tweede en derde foto een korrektie aan randen. Door optie  Vignette Blur in staat om storende elementen aan rand weg te halen.

(klik op vierkante thumbnails voor vergroten)

Blog - Theo Bakker Fotografie

Zoektocht naar mooi & fascinerend licht